30 ian. 2011


Mi-e teama caci mi-e dor...
Doar atat, teama si dor.
A da, si ceva ce incerc sa neg, dar totusi e acolo: gelozie. Sunt geloasa! Sunt geloasa pentru ca ea il saruta si il imbratiseaza, iar eu nu voi mai putea face asta niciodata.
Si cand ma gandesc ca aproape a trecut un an...

28 ian. 2011

Winter

Ii e frig, atat de frig incat nu-si mai poate simti trupul, inima pare sa-i bata mai incet, dar fiecare bataie rasunand in urechile ei din ce in ce mai tare, respira usor, lasand aerul rece sa-i inunde plamanii, senzatia e ingrozitor de dureroasa. Firele sale de par castanii au albit, fulgii de nea s-au asezat pe ele, incaruntindu-le. Intotdeauana a urat iarna, frigul si zapada, adora soarele si zilele petrecute pe plaja, dar in ultimul timp pierduse atatea lucruri pe care le adora si invatase sa iubeasca ceea ce viata ii oferea, fara a cere nimic.
Face un pas si incearca sa-si mentina echilibrul, pe jos e inghetat, iar cizmele ei aluneca. Nu si-ar dori sa simta sub ea gheata. A aflat de curand, ca visele nu se implinesc, iar ca lucrurile de care iti e cel mai teama te urmaresc si ca intr-un final te ajung din urma. Mereu s-a temut de furtunile interioare, de dezastrele provocate de timp, iar acum de fiecare data cand se priveste in oglinda nu se recunoaste. Sunt trasaturile ei, dar nu e ea, ea cea pe care o iubea. Nu e cea careia nu ii era teama de nimic, cea care avea incredere in propriile puteri, care pasea increzatoare, iar daca ar fi cazut s-ar fi ridicat si ar fi continuat sa mearga. Uraste fata tematoare si nesigura care a devenit, de aceea trebuie sa se schimbe. Trebuie sa redevina cea care a fost, pentru ca doar acea parte din ea o poate face fericita. Si va reusi sa se schimbe, caci acea parte din ea cere cu disperare sa iasa la suprafata, iar ea o va lasa.
Si evident ca a cazut pe gheata si s-a lovit si a sangerat, dar s-a ridicat de fiecare data, mai obosita, mai lovita, dar macar nu a renuntat. A reusit sa traverseze portiunea inghetata, partea dificila a trecut sau poate doar a incept, caci mai are mult de mers, dar acum e puternica si increzatoare.
Si parca iarna nu e asa urata totusi...

22 ian. 2011

Baiatul ideal


Deja multe fete si-au pierdut speranta ca intr-o zi il vor gasi pe Fat-Frumos al lor, care sa le faca toate poftele, sa le iubeasca si sa le respecte. Desi uneori si eu imi pierd speranta si incep sa cred ca toti baietii din ziua de azi ori sunt prea porci ori sunt luati, refuz sa cred ca toata povestea cu sufletul pereche este falsa. Poate nu e ca in povesti, poate barbatul perfect are si defecte, poate nu va tine minte data primei intalniri, poate va uita sa-mi spuna intr-o zi ca sunt frumoasa si ca ma iubeste, dar el, acel el care sa ma faca sa ma simt protejata, iubita, in bratele caruia sa pot spune ca ma simt eu, trebuie sa existe.
Nu cred ca am cauta innebunite barbatul ideal daca el nu ar exista si, la naiba, exista cupluri fericite, exista baieti care iubesc, exista copii nascuti din iubire si crescuti in sanul unei familii unite. Desi nu pare intotdeauna stiu ca si baietii isi cauta, la fel ca si noi, jumatatea. Acea jumatate care sa ii completeze, ale carei defecte sa ii enerveze groaznic, dar care o definesc atat de bine pe ea. Si ei cauta fata care sa nu cedeze din prima seara, dar nici sa nu-i faca sa astepte prea mult, care sa ii faca sa se simta iubiti si apreciati,o fata in bratele careia sa gaseasca pasiune si tandrete, aventura si stabilitate, obligatii si libertate, care sa ii inteleaga, sa ii sarute si sa-i tina in brate cand se uita la marele meci de fotbal si care sa le inteleaga suferinta cand jucatorul lor preferat a ratat un super gol. Nici munca lor nu e usoara, iar noi nu suntem cele mai usor de inteles fiinte de pe Pamant.
Vrem un baiat care sa ne ofere libertate, dar sa fie din cand in cand putin gelos, sa ne rasfete, dar sa nu exagereze, sa tina minte toate datele importante (prima intalnire, primul sarut, prima mangaiere, prima data, cand ne-a cunoscut parintii, cand i-am cunoscut parintii, primul 'te iubesc', prima cearta, ultima cearta, prima palma, primul trandafir, primul cadou...). Vrem sa ne ofere spatiu sa iesim cu fetele, dar noi nu prea oferim acel spatiu, vrem sa ni se spuna tot timpul ca suntem frumoase, dar totusi nu atat de des incat sa nu mai conteze. Baiatul ideal ar trebui sa stie sa-si exprime sentimentele foarte bine, sa spuna cele mai frumoase cuvinte din lume, sa faca planuri de viitor marete, dar realizabile, sa promita cate-n luna si in stele si sa se tina de cuvant... Suntem pretentioase nu? Dar daca stam bine sa ne gandim fiecare din lucrurile de mai sus sunt foarte importante si ne-ar fi greu sa eliminam vreunul de pe lista, dar in schimb am mai putea adauga cateva nu?
Ciudat este ca in momentul in care il intalnim, il iubim si ne iubeste, putem ierta ca a uitat sa ne ia cadou cu ocazia aniversarii noastre, ca a uitat cand ne-am intalnit prima oara sau ca nu si-a tinut vreo promisiune... si chiar si asa, el tot ramane baiatul ideal.

20 ian. 2011

Asteptand


Buzele mi s-au uscat asteptand sarutul tau, bratele mi-au inghetat asteptand caldura imbratisarilor tale, ochii mi-au ramas fara lacrimi asteptandu-te sa ma faci sa zambesc, visele mi s-au naruit asteptand ca tu sa imi spui ca ti-a fost dor de mine.
Acum asteptarea a luat sfarsit, nu mai am ce sa astept de la tine, nu mai esti cel pe care l-am iubit, nu mai sunt cea pe care ai iubit-o...

Cum sa alegi o imprimanta buna


Fiind eleva sunt nevoita sa fac tot felul de referate astfel am mai mereu nevoie de imprimanta. Ei bine, cam toata lumea are nevoie de imprimanta nu? Dar, la fel ca toata lumea, am o mare problema, banii. Cartusul, hartia, materialele de intretinere...Toate costa o caruta de bani si se termina extrem de repede, astfel devine mai convenabil sa-mi cumpar o alta imprimanta, decat sa ii cumpar cele necesare celei pe care o am deja. Toata nebunia asta poate fi evitata, insa, daca stii cum sa iti cumperi o imprimanta potrivita cerintelor tale.

In primul rand atunci cand cauti o imprimanta trebuie sa stii ce vrei sa faca. Doresti o imprimanta simpla sau una multifunctionala, pe care sa o poti folosi si ca scaner sau xerox ? O vei folosi acasa sau la birou ? Daca o folosesti acasa nu ai nevoi de o viteza foarte mare, deci este recomandat alegerea unei imprimante din gama de mijloc preferabil un multifunctional. Daca insa aveti nevoie de o imprimanta pentru la birou veti avea nevoie de viteza mare de printare, cu duplex (tiparire fata-verso) si fax.

In al doilea rand aveti mare grija consumabile, acestea ureaza foarte putin in realitate desi producatorii tin sa va asigure ca veti putea tipari sute de pagini cu un cartus. A aparut pe piata un sistem de alimentare continua cu cerneala, ciss , cu ajutorul caruia tipariti cu pana la 95% mai ieftin. Sistemul este incredibil, dureaza mai mult, este mai ieftin ( contine echivalentul a 28 de seturi de cartuse de cerneala obisnuite !!!!) si, in plus, aveti si garantie la ce cumparati. Livrarile se fac in toata Romania, iar eu zic ca merita sa incercati acest sistem.

O alta intrebare ar fi daca sa ne cumparam o imprimanta Inkjet sau laser . Este recomandata imprimanta inkjet: este mai flexibila in sensul ca puteti tipari si alb negru si color, pe hartie normala dar si pe hartie foto.

Daca va intrebati daca sa cumparati o imprimanta normala sau o multifunctionala. Daca nu e extrem de mare diferenta de pret e recomandata o imprimanta multifunctionala deoarece este la fel de fiabil ca si imprimanta echivalenta si de multe ori folosesc acelasi „motor de imprimare”. In plus, va veti bucura atunci cand veti avea nevoie sa scanati ceva sau sa faceti o copie a unui document, de urgenta.

Ei bine va invit sa vizitati site-ul CISS market si sa va convingeti singuri de calitatea sistemului CISS. Aveti grija de imprimanta cumparati si nu va lasati pacaliti de producatorii de cartuse.

10 ian. 2011

Unconditional Love*


-Inca te iubesc ...
Coboara privirea, ii e mult prea greu sa priveasca albastrul ochilor ei, simte cum il distruge ura din frumosii ei ochi.
-Greu de crezut, dragul meu, acum dupa tot ce s-a intamplat, iarta-ma, dar nu te cred...Nu pot si nu vreau sa o fac.
-Dar e adevarat. Stii asta mai bine ca oricine, te iubesc! insista baiatul.
-Daca e adevarat de ce o tinei pe ea de mana? De ce o sarutai? De ce erai cu ea si nu cu mine? De ce nu mi-ai luat apararea in fata ei? De ce ai lasat-o sa se ia de mine? De ce?il acuza fata din ochii ei curgand serul tristetii.
-Iarta-ma! N-am stiut ce sa spun...
-Trebuia sa spui adevarul, atat, nici mai mult, nici mai putin. Nu am nevoie de scuzele tale, nu acum, le voiam, dar in urma cu ceva timp, acum nu mai dau doi bani pe ele...
Ii intoarce spatele si incearca sa se indeparteze de el, dar bratele lui o impiedica. Ii cuprinde talia si ii lipeste trupul inghetat de al lui, ea ar vrea sa-l indeparteze, asta ii spunea fiecare neuron, dar nu putea, sufletul ei cerea cu disperare acea imbratisare. Visase atatea nopti clipa aceasta, cand v-a simti din nou caldura trupului lui...
Se intoarce sa-i priveasca ochii inlacrimati baiatului si il imbratiseaza, brusc lumea nu mai exista, nici trecut si nici viitor, ci doar ei doi si niste sentimente pe care ea nu le putea explica, dar de care se lasa purtata. Si-au atins buzele timid, la fel ca prima data, primul lor sarut...atat de indepartat. In cateva secunde sarutul timid deveni tot mai pasional, bratele nefiind suficient de puternice pentru a-i uni.
-Te iubesc, draga mea. Te iubesc si iti jur ca nu te voi mai parasi niciodata, indiferent de ce se va intampla voi fi mereu langa tine. Iar daca vreodata ma vei alunga, am sa iti fiu alaturi discret, timid, privindu-te din umbra si fiind gata sa-mi dau viata pentru a te proteja, pentru a te vedea fericita, caci eu pot fi fericit doar cu tine, iar daca nu ma vei vrea langa tine, ma voi multumi sa te privesc din intuneric.
-Te iubesc...


Just a story...

7 ian. 2011

Adio... in stilul meu


Mi-am luat la revedere de la orice are legatura cu trecutul: poze, vise, dorinte, momente frumoase si urate, primul si ultimul sarut, fiecare te iubesc, toate declaratiile de dragoste, tonele de lacrimi varsate, milioanele de zambete impartite...totul. Am spus adio oricarei sperante ca vreodata ne vom iubi din nou si am facut-o in felul meu, stupid sau fals pentru unii.
Mi-am luat jurnalul de pe vreme aceea si l-am reciti si retrait, am plans si am ras... Daca a-ti sti cate amintiri pot fi in cateva randuri v-ar fi teama, mie mi-a fost. Certuri, juraminte, saruturi, imbratisari, lacrimi varsate de amandoi... Doamne, cate am trait alaturi de el, iar acum nici nu-l mai recunosc.
Dupa ce am terminat de citit si ultima pagina, m-am asezat pe podea si am incercat sa-mi amintesc cele mai frumoase si cele mai urate momente traite alaturi de el. Stiti ce am descoperit? Una dintre cele mai frumoase amintiri pe care o am este legata de ziua cand am aflat ca m-a inselat. A fost singura data cand amandoi eram extrem de tristi, cand am stat imbratisati vreo ora fara sa spunem nimic, plangand si eu si el. A fost trist, dar si frumos... Am rememorat fiecare scena, nostalgia acelor vremuri lasandu-ma atat de vulnerabila; prea frumos sa se termine asa urat...
Am luat toate cadourile de la el si pentru prima oara n-am simtit ca mi se taie respiratia sau ca-mi da cineva un pumn in stomac, au devenit niste simple cadouri de la o persoana care candva a contat. Cine a spus ca daca arunci cadourile de la fost il uiti mai repede a mintit. Eu nu am aruncat nimic si nu o voi face, le-am pastrat, privit si purtat tot timpu, nu stiu de ce, poate din egoism, dar ma bucur enorm ca am facut-o.
M-am dus la calculator si am sters toate pozele cu el, nu-mi mai foloseau, nu-mi mai faceau inima sa bata mai tare sau ochii sa-mi lacrimeze, erau simple amintiri. Le-am pus pe un CD de unde poate le voi salva peste cateva luni sau cativa ani si imi voi aminti cu aceasi placere de vremurile cand el era langa mine in carne si oase.
S-a sfarsit!
M-am urcat in pat si am strans tare perna in brate cautand aroma parfumului sau, dar si ea disparuse de mult, simteam doar parfumul meu si mi-l puteam imagina pe-al viitorului iubit, dulce, dar masculin.
Am inchis ochii si am lasat acea stare de impacare sa ma cuprinda, am renuntat la a-mi mai fi teama de lipsa iubirii, am renuntat la teama de singuratate. Nu pot fi singura atata timp cat am familia si prietenii langa mine, de asemenea nu pot sa nu iubesc, poate nu iubesc un baiat in acel mod special, dar inima mea e plina de iubire, iar pentru un moment, asta e tot ce conteaza.

4 ian. 2011

Alege o traducere autorizata

Majoritatea dintre noi au avut macar odata nevoie de un document tradus intr-o alta limba, fie ca a fost vorba de un text oarecare, de vreun act oficial sau vreun document oarecare. Automat avem nevoie de o traducere cat mai corecta si clara, nu dorim erori in redactarea actului tradus.
In ziua de azi cam toata lumea stie cel putin o limba straina, cea mai populara fiind engleza. Nu avem probleme in a citi un document sau a vedea un film fara subtitrare, dar ce se intampla cand avem nevoie de un act tradus pentru a aplica pentru un job in strainatate, de exemplu ? Putem face traducerea chiar noi ? Sau rugam un prieten care stie mai bine ca noi acea limba? Ei bine, nu este indicat pentru riscati sa ramaneti fara job-ul visat. Traducerile, de orice fel, este recomandat, sa fie facute de un translator autorizat. De ce ? Pentru ca apeland la serviciile unor profesionisti nu riscati sa va treziti cu un document plin de greseli gramaticale, care sa compromita obtinerea locului de munca, a unor autorizatii...
Adevarul e ca ne costa mai mult, dar beneficiile chiar nu conteaza? Poate nu intelegem cat de importanta este o traducere autorizata decat in momentul in care pierdem ceva din cauza ca nu am dat un ban in plus unui translator profesionist.Imaginati-va cum ar fi sa pierdeti un loc de munca foarte bine platin in strinatate din cauza unui act tradus aiurea?
Realizand cat de importanta este o traducere autorizata pentru oameni biroul de traduceri Oana Casandra, specializat pe traduceri si interpretariat in si din limbile Franceza, Italiana, Engleza, Germana si Romana va ofera servicii de cea mai buna calitate la cele mai mici preturi, cu o promptitudine de neegalat. Daca aveti nevoie de asa ceva nu ezitati sa apelati la serviciile biroului de traduceri Oana Casandra.

Nu!


As vrea sa plang, dar, pentru numele Lui Dumnezeu, nu mai pot sa plang, nu am voie... Eu nu imi dau voie sa mai vars vreo lacrima. Am promis ca anul acesta nu-l voi mai uda cu propriile lacrimi asteptand ca ceva sa se intample cu viata mea. Nu! Nu am voie sa plang si nu o voi face, desi ghemul asta nenorocit de lacrimi pe care-l simt in gat vrea sa iasa la suprafata, sa-mi mangaie chipul, nu-l voi lasa. Nu ma va face mai fericita vreo lacrima, din contra, voi pica iar in butoiul cu depresie si e al naiba de greu sa te mai ridici.
M-a ranit de prea multe ori si stiu ca nu ii pasa, ca se poarta cu ea de parca acel mesaj nu ar fi existat, iar mie nici 'scuze' nu mi-a spus, nici 'buna' nu mai zice, doar intoarce capu ca un idiot. Il urasc atat de tare... Urasc amintirile legate de el, le detest din tot sufletul, as vrea sa le sterg pe toate, caci el nu merita si nu a meritat niciodata un loc in trecutul meu, el merita nimic.
Nu, n-am sa plang, nu pentru acel mesaj idiot. Am sa-mi demonstrez mie ca sunt puternica, ca nu voi mai continua sa sufar pentru cine nu merita...

2 ian. 2011

O noua eu


Un nou an a venit si o parte din mine pe 31 a murit, acea parte care iubea neconditionat, care vedea un print intr-o broasca si era gata sa-l sarute de o mie de ori pe broscoi asteptand transformarea. A decedat din cauza dezamagirilor repetate, a descoperit adevarul despre el chiar pe 1 ianuarie pe la 3 dimineata, adevarul crud, dureros, dar preferabil: printul meu e doar o broasca raioasa, o epava, un gunoi. Nu sunt foarte eco, de aceea acest gunoi nu-l voi arunca la 'reciclabile', eu nu vreau sa-l reciclez, daca il vrea ea...sa-l pastreze.
Ce s-a intamplat? Ei bine, domnul Nesimtit isi bate joc, nu doar de sentimentele mele, ci si de biata fata care sta cu el. Se cearta cu ea si a vrut sa o faca geloasa cu mine sau ceva de genu, nici eu nu sunt sigura. Cert e ca la 3 dimineata am primit un mesaj pe care l-am asteptat un an de zile, un mesaj in care ma intreba ce as spune daca ne-am impaca... Initial am fost foarte fericita, dar daca stau bine sa ma gandesc nu l-as mai vrea inapoi nici moarta, iar acum, dupa ce am aflat ca era cu ea la petrecerea de revelion, s-a imbatat, s-au ciondanit si mi-a dat mie mesaj, cu atat mai putin il vreau. E un nesimtit, un jeg de om, o epava....si retrag ce am spus in postarile anterioara, nu ea nu e de el, ci el nu e de ea, el nu merita nicio fata, nici macar un caine nu merita, ce sa mai zic de un om. Nu o iubeste nici pe ea, cum nu m-a iubit nici pe mine, altfel nu s-ar purta asa cu amandoua.
Totusi, salva Domnului, am reusit sa-mi dau seama ce fel de om e. Acum nu-l mai iubesc, nici macar nu mai tin la el, e un zero barat pentru mine in acest moment si asa va ramane.
Sorry, I'm not Rihanna...I don't love the way you lie!:)

Have a nice day!